Logo
Logo
телефон за поръчки:
0700 46 100
BG
EN

Е-ЗАЯВКИ

Начало
Велеви Фарма
Производство
Ексклузивни продукти
Дистрибуция
Списание и реклама
Е-ЗАЯВКИ

Често задавани въпроси

        Първите месеци след като детето започне да посещава детско заведение или, ако е пропуснало този период, тръгва на училище, са особено драматични, не само в психологически план, но и по отношение на неговата заболеваемост. То често, често остава у дома с температура, хрема, кашлица и общо неразположение. Родителите се тревожат, преживяват, притесняват се, много пъти изпадат в отчаяние, посещават лекарския кабинет и се налага детето да приема антибиотици и други медикаменти. Причините за това състояние на детето са активните контакти в колектива, поради което непрекъснато между децата се обменят вирусни и бактериални инфекции. Ако има само едно дете с вирусна инфекция, това е достатъчно всички останали от групата или класа да бъдат заразени.
Имайки предвид и това, че всеки вид стрес понижава имунитета, лесно се обяснява, защо децата така често боледуват в този период. Голяма част от тях са стресирани поради налагането на нова среда, нов начин на живот, нови контакти, нови изисквания към тях. В това време на адаптация, което много често е белязано със съпротива от страна на детето, то преживява психологическа драма и, дори, “психически стрес”.Децата, освен това,  все още нямат способността да подържат температурния си комфорт, т.е., да се облекат, когато им е студено или да се съблекат, когато им е топло. С други думи, в ежедневието си е вероятно да изпитат “студов” или “топлинен” стрес, които също са причини за понижаване на имуно-биологичния им статус. При една понижена имунна защита, лесно се развиват вирусни и бактериални инфекции.
       Как трябва да постъпват родителите в този случай? Трябва пределно  търпеливо и откровено да разговарят с децата си за новата среда, в която те прекарват част от деня си. Необходимо е да обясняват и да им показват как да се предпазват от простуда или претопляне. Много важно е да бъде помагано на имунната защита на детето да бъде на добро ниво. Това става с рационално хранене и даване на натурални имуностимулатори. Авторът на тези редове има сериозен опит със сиропа от корените на  кръвен здравец – “Герисан”, който се прилага сутрин, преди детето да е закусило. Сиропът има аромат на горска ягода и е сладък на вкус. Профилактично се дава на деца от 1 до 3 години по 1чаена лъжица на ден, за деца от 4 до 8 години – 2 чаени лъжици и за деца от 9 до 11 години – 3 чаени лъжици. Продуктът е безвреден и може да се приема години наред. При настъпило вече заболяване дозите могат да бъдат удвоени и дори утроени.
       “Герисан” съдържа полифенолни съединения, които, освен че са мощни антиоксиданти, имат и особеността да “блокират” вирусите и по този начин те биват по-лесно  унищожавани. “Герисан” стимулира кръвотворенето и е добро средство при анемични състояния.
       “Герисан” е един натурален продукт, който е доказан имуностимулатор. Приемайки го редовно, е много по-малко вероятно, детето да заболее от вирусна инфекция или, ако заболее, то тя протича в по-лека форма.
         Профилактиката на заболяванията е интелигентния подход, за това, в името на здравето на вашите деца, я правете.